MALZEME
300 gr süt
1 kg patates
6 çorba kaşığı gravyer peyniri rendesi (kaşar peyniride olabilir)
125 gr tereyağı veya margarin
Karabiber ve tuz
YAPILIŞI
Patatesleri soyup yıkayın ve oldukça ince dilimler halinde kesin.Yuvarlak bir fırın kabına hafifçe üstüste gelecek şekilde dizin.Tuz ve karabiberi ilave edip her sıra patates üzerine bir miktar peynir rendesi ve tereyağı ekleyin.Tümünün üzerine süt döküp tepsiyi 175 derecede ısınmış fırına koyun.Arada çatal batırarak patatesin pişip pişmediğini kontrol edin.Yumuşak hale gelince fırının ısısını yükseltip 15 dakika kadar üzerinin kızarmasını sağlayın.Pişme sona erdiği zaman patateslerin sütü tümüyle çekmiş ve üzerlerinin kızarmış olması gerekiyor.
Aynı tepsiyle servis yapın.
Afiyet olsun.
Siz sadece hayal edin. Biz hayallerinizi lezzetle birleştirelim. Telefon: 0 553 538 32 06
25 Şubat 2015 Çarşamba
PATATES OGRATEN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder