25 Şubat 2015 Çarşamba

PATATES OGRATEN

MALZEME

300  gr süt
1 kg patates
6 çorba kaşığı gravyer peyniri rendesi (kaşar peyniride olabilir)
125 gr tereyağı veya margarin
Karabiber ve tuz

YAPILIŞI

Patatesleri soyup yıkayın ve oldukça ince dilimler halinde kesin.Yuvarlak bir fırın kabına hafifçe üstüste gelecek şekilde dizin.Tuz ve karabiberi ilave edip her sıra  patates üzerine bir miktar peynir rendesi ve tereyağı ekleyin.Tümünün üzerine süt döküp tepsiyi  175 derecede ısınmış fırına koyun.Arada çatal batırarak patatesin pişip pişmediğini kontrol edin.Yumuşak hale gelince fırının ısısını yükseltip 15 dakika kadar üzerinin kızarmasını sağlayın.Pişme sona erdiği zaman patateslerin sütü tümüyle  çekmiş ve üzerlerinin kızarmış olması gerekiyor.
Aynı tepsiyle servis yapın.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LOKMA