11 Mart 2015 Çarşamba

ELMALI KEK




Malzemeler
  •  3 adet yumurta
  •  Yarım su bardağı sıvı yağ
  •  2 su bardağı un
  •  1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  •  1 tatlı kaşığı tarçın
  •  1 su bardağı ceviz içi
  •  3 adet elma
  •  5 çorba kaşığı tereyağı

Elmalı Kek Tarifi:Yumurta ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Un, kabartma tozu tarçın, ceviz içini karıştırın. Elmaların kabuklarını soymadan ve çekirdeklerini çıkartmadan ince ince dilimleyin. Ayrı bir tavada, tereyağını eritin. Kızarmış tereyağını kalıbınıza boşaltın, üzerine elma dilimlerini yerleştirin ve toz şeker serpin. Hamurunuzu elmaların üzerine boşaltın. 160 derecede, kekiniz kabarıp içi pişene kadar fırınlayın. Kekiniz pişince, servis tabağına, ters çevirerek yerleştirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LOKMA