11 Mart 2015 Çarşamba

KIZARMIŞ TAVUK


























MALZEMELER

  • Şeritler halinde kesilmiş 3 tavuk göğsü,
  • 4-5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı  baharat
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı biber


YAPILIŞI
Fırını 200 derecede ısıtın.
Büyük bir fırın tepsisine yağlı kağıt koyun.Dilimlenmiş tavuk ve tereyağı dışında diğer malzemeleri karıştırın.Daha sonra  tavukları karışıma batırıp her yerini bulayın  ve fırın tepsisine dizin daha  sonra eritmiş olduğunuz tereyağını gezdirin
10-12 dakika pişirin, bir maşa ile hafifçe çevirin ve tekrar 10-12 dakika pişirin.
Kalınlığı büyük ölçüde pişirme süresini etkileyebilir.
Yağı emmesi için kağıt havlu ile kaplı bir tabağa çıkarın. 
Hemen servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LOKMA